Dítě v zimní bundě

Postupné ochlazování mě nutí přemýšlet o tom, zda si každý rodič uvědomuje, jak nebezpečné je své dítě poutat do dětské autosedačky v zimní bundě či nadměrném množství oblečení. I při krátkém přejíždění z místa na místo NIKDY nevíte, co se stane. Dnešní doba je plná spěchu a stresu. Ale na bezpečí svých dětí bychom neměli zapomínat!

 

  • Rozdíl mezi připoutáním dítěte do dětské autosedačky v bundě či bez ní je obrovský. Když pominu to, že dítěti bude teplo a ve vyšším věku se z bundy bude chtít dostat samo, máme opravdu dobrý důvod pro to, abychom našemu dítěti bundu sundali - bezpečnost! Mnoho rodičů to neřeší nebo spíše si to asi neuvědomují, ale když se nad tím zamyslíme, zjistíme že...

 

  • Bezpečnostní pásy dětské autosedačky musí být utaženy pevně na vašem dítěti, aby zajistily jeho či její bezpečnost v případě nehody. V každém návodu se dočtete, že pás má přiléhat na tělo dítěte s prostorem maximálně na konečky prstů. Což vám zimní bunda prakticky znemožňuje.

 

  • Bundy jsou vyrobeny často z hladkých materiálů a pásy po nich jednoduše sklouznou, pokud nejsou pevně utaženy. A můžete se snažit pásy utahovat jak chcete, bunda vás nepustí to udělat opravdu správně.
     

Přikládám video, ze kterého je zřejmé, jak důležité toto téma je:

 

TAKTO OPRAVDU NE!

 

Pokud máte tedy strach o to, že vašemu dítěti bude zima, nic vám nebrání bundu přehodit přes dítě. Ale mám pro vás tip: zimní zavinovačky do autosedačky pro nejmenší děti Vaše dítě udrží v teple a přitom umožňuje i pořádné připoutání. Popřípadě jen mějte v autě pro dítě přichystanou deku či přikrývku:-)

Prosím, myslete na bezpečí svých dětí.